OK-Fonden Lystoftebakken er et selvejende plejehjem med 124 boliger, som tilbyder trygge og hjemlige rammer for ældre borgere. Med en bevidst stræben efter høj kvalitet og et ønske om at skabe de bedst mulige leveforhold, fremstår plejehjemmet som en oase af varme, omsorg og fællesskab for dem, der ønsker at leve livet fuldt ud hele livet igennem.
Hos os er hverdagens trivsel og beboernes individuelle drømme i centrum. Vi tror på, at beboerne selv skal kunne bestemme over deres dagligdag – uanset alder og helbredstilstand. Her arbejder vi målrettet på at skabe et miljø, hvor nærvær, socialt liv og gensidig respekt er bærende søjler. Medarbejderne står klar til at understøtte både fysisk og mental sundhed gennem et ligeværdigt samspil, hvor der er plads til forskellighed, kreativitet og en høj faglig standard.
Familie og pårørende betragter vi som nære samarbejdspartnere. Vi sætter stor pris på den information og støtte, de kan give om beboernes baggrund, vaner og behov. Ved indflytningen søger vi altid tæt dialog med de nærmeste for at kunne tilbyde den bedst mulige pleje. Sammen anstrenger vi os for at sikre et fortsat stærkt familiebånd og bidrager aktivt til beboernes trivsel gennem konstruktiv sparring og løbende samtaler.
Boligen
Mad
Faciliteter
Omgivelser
Ydelser
Aktiviteter
Bygningen er smukt beliggende midt i naturskønne omgivelser, de hyggelige atriumgårde bidrager til en charmerende og indbydende atmosfære. Samtidig findes gode indkøbsmuligheder blot 100 meter væk på det nærliggende torv, hvilket gør hverdagen bekvem og veltilrettelagt for både beboere og besøgende. Plejehjemmet blev opført i 1977 som et banebrydende projekt med en ambition om at skabe en boligform, der føltes mere som et homogent boligområde end en institution, hvilket er tydeligt i den varme og imødekommende atmosfære, stedet udstråler.
Her findes 61 plejehjemsboliger samt 63 beskyttede boliger. Centret er specifikt dedikeret til somatisk pleje, hvilket sikrer specialiseret omsorg for de ældre beboere. De generøse torumsboliger på cirka 60 kvadratmeter inkluderer et køkkenområde, der giver mulighed for selvstændighed og privatliv. Derudover tilbydes komprimerede ét-rums boliger på omkring 24 kvadratmeter, særlig tilpasset til plejebehov. Indflytning kræver visitation gennem den lokale kommune, som også vurderer behovene for eventuelle hjælpemidler såsom stokke, rollatorer eller kørestole.
Alle værelser er desuden klargjort til installation af personlifte i soveværelserne for at sikre optimal pleje og sikkerhed. Det opfordres til at nye beboere medbringer personlige genstande såsom dyner og puder for at gøre overgangen så hjemlig som mulig.
Vi tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter, der alle er designet til at skabe glæde og trivsel for vores beboere. Vores aktivitetscenter, kaldet 'Oasen', er hjertet i vores daglige aktiviteter, hvor det både kan handle om fysisk træning og kreative udfoldelser. Her får beboerne mulighed for at udvikle sig og styrke deres kroppe, alt imens de har det sjovt sammen med andre. Træning i fællesskab kan virkelig booste humøret og skabe stærke relationer blandt beboerne.
For at sikre at aktiviteterne passer til alles behov, har vi både en aktivitetscentermedarbejder på stedet samt en aktivitetsmedarbejder, der fokuserer på plejehjemsbeboernes interesser. Dette betyder, at der er masser af samspil og delte oplevelser mellem centret og plejehjemmet. Vi lægger stor vægt på at tilbyde aktiviteter, der både dækker sociale, fysiske og kognitive behov.
For nemheds skyld annoncerer vi vores aktiviteter i husavisen 'Lysposten' samt på infoskærme og opslagstavler rundt omkring. Vores årshjul viser også alle planlagte aktiviteter inklusive mærkedage og højtidsfejringer. Planlægningen af disse aktiviteter sker typisk for en periode på 3-6 måneder ad gangen for at sikre variation og spændende muligheder året rundt.
På baggrund af detaljer som beboernes livshistorier, ADL-vurderinger og ønsker fra indflytningssamtalerne, sammensætter vi en række forskellige aktiviteter som bankospil, gåture, erindringssnak over kaffe eller mad, sang og dans i musikhjørnet, blomstercaféen, motionstræning og meget mere. Desuden arrangerer vi køreture til lokale seværdigheder, kortspil/puslespil-sessions og turer med Lystoftebakkens busser.
Der er også en særlig klippekortsordning til rådighed for beboerne. Hvert klippekort indeholder 5 klip à 30 minutters varighed pr. uge. Disse klip kan bruges til steder eller aktiviteter efter eget valg, hvilket giver stor fleksibilitet til at planlægge meningsfulde oplevelser som byture eller lignende. For beboere med særlige behov tilbyder vi endda musikterapi som kan hjælpe med f.eks. angst eller depression.
På OK Lystoftebakken sætter vi en ære i at tilbyde vores beboere en kulinarisk oplevelse hver dag. Vores mad er leveret af Den Kommunale Madservice og fokuserer på hjemmelavet retter, hvor smag, sæson, konsistens og farvesammensætning går op i en højere enhed. Vi benytter primært årstidens friske råvarer, hvilket sikrer velsmagende og ernæringsrige måltider, der tilberedes tæt på serveringstidspunktet for optimal friskhed og kvalitet. Dette gør maden både lækker og indbydende for vores beboere at se på og spise.
På Lystoftebakken kan du glæde dig til køkkenets mange hjemmelavede produkter. Vores dygtige team laver alt fra bunden, lige fra marmelader og franskbrød til spændende fonder, saftige saucer og supper. Vi bager også kage og tilbereder forskellige desserter, samt en bred vifte af pålægssalater og tilbehør som klassisk agurkesalat, rødbeder og rødkål. Alt sammen for at kunne tilbyde et varieret udbud, der kan tilfredsstille enhver smag.
Vi planlægger vores menuer en uge ad gangen med beboernes ønsker i tankerne. Dette betyder, at beboerne ikke blot passivt modtager måltiderne: de har også mulighed for aktivt at påvirke menuen med deres egne ønsker og præferencer. Den aktuelle ugemenuplan er let tilgængelig på info-skærmene i afdelingerne eller på vores hjemmeside, så alle altid kan følge med i hvad ugens kulinariske højdepunkter byder på.