Rehabiliteringscenter Hegnsgården er et kommunalt plejehjem, der byder på 21 boliger for beboere, som har brug for omfattende støtte og pleje. Beliggende i naturskønne omgivelser og med moderne faciliteter skaber Hegnsgården en tryg og hjemlig atmosfære for sine beboere. Med fokus på rehabilitering er centret designet til at hjælpe sine beboere med at bevare og forbedre deres funktionsevne i dagligdagen.
Vi tror på et nært samarbejde med hver enkelt beboer, hvor en dedikeret kontaktperson fra personalet sørger for at forstå dine unikke behov, ønsker og plejebehov. Sammen planlægger vi individuel pleje, så du kan få den hjælp, der passer bedst til dig, herunder hvor ofte du foretrækker at få bad. Vi opfordrer desuden til, at alle bidrager efter evne med daglige opgaver såsom at tørre støv af eller hjælpe med borddækning. For at sikre de bedste rehabiliteringsmuligheder vurderes hver beboers behov regelmæssigt af vores ergoterapeut og fysioterapeut.
For os er det vigtigt med et tæt samarbejde med dine pårørende. Inden for de første uger efter indflytning inviterer afdelingslederen og kontaktpersonen dig og din familie til en samtale for at lære hinanden at kende bedre. Vi opfordrer også til, at én person i familien står som den primære kontaktperson for resten af familien omkring praktiske ting som indkøb og økonomi. Desuden er besøgende altid velkomne på plejehjemmet, og vi ser gerne, at familie og venner deltager i dagens aktiviteter som borddækning og kaffebrygning.
Boligen
Mad
Faciliteter
Omgivelser
Ydelser
Aktiviteter
Plejecentret er smukt beliggende i Nærum og grænser op til en charmerende park og en lille sø, hvilket skaber en rolig og naturlig ramme omkring centret. Bygningen byder på moderne faciliteter samt et produktionskøkken, der tilbereder velsmagende måltider til beboerne. Køkkenet deltager også aktivt i lokalsamfundet ved at levere mad til andre institutioner i området. Omgivelserne inviterer til afslapning og sociale aktiviteter, hvor beboerne kan nyde den friske luft og naturens skønhed lige uden for døren.
De individuelle boliger er designet med tanke på personlig komfort og sikkerhed. Du kan indrette dit værelse med dit eget indbo, såsom lamper, gardiner og vaskbare dyner og puder, hvilket giver en følelse af hjemlighed. Det er vigtigt at arrangere møblerne på en måde, der giver plejepersonalet optimal mulighed for at assistere dig. Små tæpper skal have skridsikkert underlag for at undgå faldulykker, og i visse tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne tæpper af sikkerhedshensyn. Hvis du har brug for hjælp til indretningen eller med flytningen af dine ejendele, står vores personale klar til at assistere dig.
Det er af stor betydning for mange at opretholde en aktiv livsstil, og hos os bliver der taget højde for dette ved at tilbyde et varieret udvalg af daglige aktiviteter. Disse aktiviteter spænder bredt og inkluderer både fysisk træning, socialt samvær samt kulturelle oplevelser, hvilket bidrager til struktur og indhold i hverdagen og forbedrer livskvaliteten for beboerne. Aktiviteterne foregår enten lokalt på de forskellige afdelinger eller som fællesarrangementer på tværs af hele plejehjemmet.
Fællesaktiviteterne skaber en platform for beboerne til at deltage i alt fra praktiske gøremål som personlig pleje og måltider til kreative udfoldelser som spil, banko og ordlege. Desuden arrangeres der gennem året forskellige fester, herunder fællesspisning i den store festsal.
Sundhed er en hjørnesten hos os, og der lægges stor vægt på sund kost, fysisk aktivitet og mental velvære som led i kommunens sundheds- og forebyggelsespolitik. Fysisk aktivitet er ikke blot begrænset til faste tidspunkter men opfordres generelt. Der er derfor også altid åben adgang til træningslokalet.
Vores ergo- og fysioterapeuter står klar til at hjælpe med eventuelle behov for hjælpemidler samt at teste det enkelte funktionsniveau for at give relevante træningstilbud. Vi opfordrer alle beboere til at tage del i deres egen hverdag så aktivt som muligt for at bevare eller forbedre deres færdigheder.
Ugentlig tilbydes stolegymnastik tre gange om ugen, samtidig med andre fællesaktiviteter som ture ud af huset, fællessang, bagning, banko og forskellige spil. Disse aktiviteter sigter mod at vedligeholde funktioner og skabe et hyggeligt socialt miljø.
Foruden de ugentlige aktiviteter arrangerers der månedlige gudstjenester samt familieaftener, hvor beboerne sammen med deres pårørende kan nyde middage i en festlig atmosfære. Højtider markereres med traditionelle fejringer såsom fastelavn med børnenes deltagelse, påskefrokoster med musikalsk indslag samt den traditionsrige julemåned fyldt med arrangementer.
På Rehabiliteringscenter Hegnsgården tilbereder vores produktionskøkken mad af friske råvarer, med stor vægt på årstidens produkter. Med en målsætning om, at mindst 60% af råvarerne skal være økologiske, sikrer vi en ernæringsrig og velsmagende oplevelse for beboerne. Måltiderne serveres i en hyggelig atmosfære, hvor der tages hensyn til individuelle behov. Morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider er nøje planlagt og præsenteres appetitligt. Ved særlige lejligheder kan fødselsdagsmenuer og festmåltider nydes i fællesskab.