Ældrecenter Vikingbanke er et kommunalt plejehjem beliggende i smukke omgivelser med plads til 30 beboere. Vores moderne faciliteter og engagerede personale sikrer, at alle beboere får den bedst mulige omsorg og støtte. Med vores omfattende aktiviteter og fællesområder skaber vi en varm og indbydende atmosfære, hvor alle kan føle sig hjemme.
Vi stræber efter at skabe et sted, hvor man som beboer trives og føler sig tryg. Her får man hjælp til dagligdagens udfordringer samtidig med, at man opfordres til at udfolde sine egne evner og interesser. Vi tror på vigtigheden af nære relationer og emotionelt engagement, så beboerne oplever ægte menneskelig interesse i deres liv. Dette nærvær mellem personale og beboere er helt centralt for vores hverdag.
Vores plejehjem ser også pårørende som uvurderlige partnere i plejen af vores beboere. Det betyder meget for os, at pårørende føler sig velkomne og involverede i hverdagen her. Vi ved, at et tæt samarbejde med både familie og frivillige kan bidrage væsentligt til beboernes trivsel. Derfor lægger vi stor vægt på at etablere en god dialog fra starten ved indflytning og løbende gennem hele opholdet.
Boligen
Mad
Faciliteter
Omgivelser
Ydelser
Aktiviteter
Plejehjemmet, opført i 2003, er strategisk placeret på en rolig blindvej med betagende udsigt over færgehavnen i Hirtshals. Omringet af smukt anlagte udeområder, tilbyder bygningen forskellige terrasser hvorfra beboere kan nyde det livlige havnemiljø. Faciliteterne inkluderer opholdsstuen 'Solstuen', som giver et fremragende udsyn til den travle havn samt terrasser ved spisestuerne både i stueetagen og på første sal. Disse områder er ideelle til at finde læ for vinden og nyde en rolig stund. I 2015 blev ejendommen udvidet og sammenbygget med nabohuset for at tilbyde seks specialiserede demensboliger, hvilket gør plejehjemmet til et døgntilbud med stor fleksibilitet og funktionalitet for alle behov.
Boligernes indretning er nøje gennemtænkt med fokus på komfort og fleksibilitet. Hver bolig indeholder en stue med tekøkken, et soveværelse og et badeværelse. Stuen og soveværelset er adskilt af en fleksibel skillevæg bestående af skabe, der kan flyttes alt efter beboerens ønsker og behov. Dette giver mulighed for at tilpasse boligen til personlige præferencer og ændrede behov over tid. Dog findes der også boliger uden denne flytbare væg i nabobygningen Udsigten. De tre afdelinger i komplekset har fælles spise- og opholdsrummene, som er udstyret med egne anretterkøkkener for social interaktion og fællesskab blandt beboerne.
På vores plejehjem lægger vi vægt på et bredt aktivitetsbegreb, hvor aktiviteter forstås som alt det, der holder beboerne i gang, giver mening, og understøtter deltagelsen i fællesskaber. Vi ser aktivitet som noget, der ikke er afhængigt af beboernes funktionsniveau. Det kan inkludere alt fra at reagere på sansemæssige indtryk – såsom at se, høre, lugte, smage og føle – til fysiske aktiviteter med kroppen og især hænderne. Målet er at inddrage beboerne i aktiviteter, hvor de har ressourcer og interesse for det, uanset funktionsniveau.
Beboerne befinder sig i en livsfase, hvor de har brug for hjælp både til personlig pleje og andre daglige gøremål. Men mindst lige så vigtigt er det at dække behovet for at opleve noget nyt, føle sig værdifulde, grine og pjatte samt bruge deres krop aktivt. Vores tilgang handler om at gribe mulighederne dér, hvor de er – både når beboerne selv viser interesse for en aktivitet eller når vi observerer situationer, der stimulerer deres interesse.
Om formiddagen tilbyder vi en række forskellige aktiviteter som banko, gymnastik, sang og hygge. Vi engagerer også beboerne i praktiske sysler som bagning og syltning. Disse aktiviteter organiseres ofte med hjælp fra frivillige. Vores frivilliggruppe
På Ældrecenter Vikingbanke sætter vi stor pris på, at måltiderne ikke blot handler om maden, men også om de rammer, som de indtages i. Vi ønsker, at vores beboere har god tid til at nyde deres måltider og styrke sociale relationer gennem hyggeligt samvær. Måltiderne er designet til at være stunder fyldt med fællesskab og samtale, hvor beboerne kan diskutere livretter og traditioner samt udtrykke ønsker til fremtidige retter.
Vores fællesrum danner rammen for de fleste måltider, og her serveres alle dagens retter. Beboerne har dog også mulighed for at nyde måltiderne i deres egne lejligheder, hvis de foretrækker det. Morgenmad serveres fleksibelt igennem formiddagen, frokost byder på en blanding af frisk smurte sandwiches og lune retter kl. 11.45, eftermiddagskaffe kan nydes kl. 14.30, mens aftensmaden med to retter fra Hjørring Kommunes køkken serveres kl. 17.45. Dagen rundes af med aftenskaffe kl. 20.
Vi opfordrer desuden beboernes pårørende til at deltage i måltidsoplevelserne efter aftale, hvilket skaber endnu flere muligheder for nærvær og social interaktion.
Husleje: 6.600 kr.
Indskud: 20.000 kr.