Solgården Plejecenter er et kommunalt plejehjem, der byder på 67 komfortable boliger skabt til at sikre de bedste rammer for en tryg og værdig alderdom. Solgården er kendt for sin store have, som tilbyder beboerne mulighed for at deltage i forskellige udendørsaktiviteter og nyde grønne omgivelser året rundt. Hos os er alle velkomne, og vi lægger vægt på at skabe hjemlige omgivelser, der både indeholder hygge og en høj grad af selvbestemmelse for den enkelte beboer. På denne måde støtter vi beboerne i at bevare deres individuelle identitet også efter indflytning på plejehjemmet. For os er hver beboer unik, og det er vigtigt at møde dem med respekt og tillid. Vi arbejder dedikeret på at give kvalificeret pleje, god omsorg samt indholdsrige dage sammen med vores dygtige medarbejdere. Netværk og besøg af familie spiller en central rolle i vores hverdag, hvilket gør overgangen fra eget hjem til plejehjem så glidende som muligt. Vi anerkender betydningen af et stærkt samarbejde med de pårørende for at styrke beboernes trivsel. Derfor lægger vi stor vægt på at give grundig information og skabe tryghed omkring den pleje og omsorg, der ydes. Pårørende er altid velkomne til både hverdagsaktiviteter og festlige begivenheder hos os. De inviteres til at deltage i fælles aktiviteter og kan altid rette sig til personalet eller ledelsen med spørgsmål.
Boligen
Mad
Faciliteter
Omgivelser
Ydelser
Aktiviteter
Plejecentret er smukt beliggende i naturskønne omgivelser lige på kanten af byen, hvor udsigten skifter mellem byens glitrende lys og det åbne landskab. Oprindeligt opført i 1951, har bygningen gennemgået omfattende renoveringer, senest i 2005, for at sikre moderne faciliteter og en hyggelig atmosfære. Centret består af seks selvstændige afdelinger med i alt 67 lejligheder, hvoraf 15 er dedikeret til beboere med demens. Fælles faciliteter omfatter veludstyrede køkkener, opholdsstuer, terrasser og en charmerende pavillon. En særlig sansehave med frugttræer og højbede indbyder til rolige stunder i naturen. Et samlingspunkt er den rummelige gildesal, hvor både fællesarrangementer og private sammenkomster finder sted.
Værelserne tilbydes som både etværelses og toværelses boliger, alle designet med handicapvenlige hensyn. Hver bolig er udstyret med et lille tekøkken for at give beboerne mulighed for at lave simple måltider. Derudover har beboerne adgang til internet, TV-pakke og telefonmuligheder, hvilket gør det let at holde kontakten med venner og familie eller nyde underholdning. Disse velindrettede værelser sikrer en tryg og komfortabel base, der nemt kan personliggøres efter behov.
Hos os er den enkelte beboer omdrejningspunktet for alt, hvad vi foretager os. Beboerens selvbestemmelse prioriteres højt, og derfor bestemmer man som beboer også selv, hvornår man vil stå op, hvilket tøj man vil have på, hvad man ønsker at spise, hvad man ønsker at foretage sig i løbet af dagen, og hvornår man ønsker at gå i seng om aftenen.
Vi ser hele mennesket, og personalet prioriterer samvær ved siden af de nødvendige plejeopgaver. Plejepersonalet har fokus på, at beboerne får en så god og tryg hverdag som muligt og inkluderer dem i de daglige aktiviteter, hvor det er muligt. Vi prioriterer fælles oplevelser meget højt.
Sammen med beboerne skaber vi en hverdag, der er genkendelig, tryg, rolig, struktureret og fyldt med nærhed og positive oplevelser.
Hver tirsdag kommer de frivillige og hygger med beboerne på de enkelte afdelinger. Det kan være højtlæsning af dagens avis, musik eller blot en snak med medbeboere og medarbejdere.
Personalet planlægger hvert år sæsonbestemte aktiviteter, hvor interesserede beboere kan få en god oplevelse.
De lokale præster kommer ugentligt og afholder gudstjeneste for beboerne. Her kommer der også frivillige og hjælper til arrangementet. Der afholdes også demensgudstjeneste hver uge for beboere på vores demensafsnit.
Små hverdagsaktiviteter f.eks. den daglige pleje, borddækning og en tur i haven, er eksempler på aktiviteter, som har betydning for beboernes hverdagsliv, og som er med til at styrke trivslen i leve-og-bo miljøet.
Alderdommen er ligesom den øvrige del af livet ikke en lang repetition af tidligere behovsmønstre. Også i den sene alderdom ændrer man sig og tilpasser behovene til de livsmuligheder, der nu er tilstede.
Eksempler på aktiviteter kan være fællesspisning, strikkeklub, banko, busture og fællessang.
På Solgården Plejecenter får vi vores varme mad leveret af Det Danske Madhus. Beboerne deltager sammen med personalet og kostfaglige medarbejdere i at sammensætte menuen ud fra tilsendte menuplaner, og maden leveres to gange om ugen. For dem med særlige allergener eller behov tages der hensyn, især hvis det påtales ved indflytning. Alt vores mad tilberedes i vores køkkener, så duften og synet også kan nydes af beboerne. Aftensmaden er det varme måltid, mens frokosten består af smørrebrød eller lune retter, som vi selv laver. Kreativ brug af rester fra aftensmåltidet er heller ikke usædvanligt hos os. Morgenmaden tilberedes på etagerne, hvor beboere kan deltage, og tilbyder et varieret udvalg. Menuen justeres efter beboernes ønsker eller ved særlige lejligheder, og vores mellemmåltider har et bredt udvalg. Vi bager gerne ugentligt og serverer lagkage eller kringler, boller og varm kakao til fødselsdage efter ønske. Beboerne kan vælge at spise enten i deres egen bolig eller i fællesskab i spisestuen. Pårørende har mulighed for at tilkøbe et måltid med en uges varsel, og beboerne kan også holde arrangementer i deres egne boliger.
Husleje: 7.516 kr.
Indskud: 24.510 kr.